Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Blogs

Beach lovers: top 15 stranden Hawaii

Adembenemende uitzichten, parelwitte stranden, zwarte vulkanische stranden, rustgevende baaien... Hawaii heeft het allemaal. Om je te helpen met welke spots je écht niet mag missen, vertellen we je in dit artikel over de prachtigste stranden van Hawaii.

Wat is het eerste waar je aan denkt, wanneer je denkt aan Hawaii? Als je antwoord volmondig ‘STRAND’ is, ben je niet de enige die zo denkt. En terecht! Hawaii is namelijk de perfecte bestemming voor liefhebbers van het strand. Of het nou gaat om languit liggen zonnen, actief surfen of om snorkelen, het kan op Hawaii. Deze handige top 15 stranden in Hawaii vertelt jou welke stranden je écht op je lijstje moet zetten.

* Let altijd goed op de geldende vlaggen en op de weersomstandigheden. Het kan namelijk behoorlijk stormen op Hawaii, zeker in de wintermaanden. Zorg er dus voor dat je alleen het water in gaat wanneer dit echt veilig is, zodat je zonder zorgen kunt genieten van de zee.

1. Lanikai Beach (Oahu)

Dit is een van de mooiste stranden ter wereld. Je kunt hier snorkelen, kayakken en zwemmen, maar vooral enorm genieten van het prachtige azuurblauwe water en het parelwitte zandstrand.

2. Pohoiki Black Sand Beach (Big Island)

Dit strand is ontstaan door de vulkaanuitbarsting van de Kilauea in 2018. Door het lavagesteente is een zwart strand ontstaan, waar je onder andere kunt vissen, maar ook zeker simpelweg genieten van dit maanachtige landschap.

3. Big Beach (Maui)

Dit strand heet Big Beach, omdat het 800 meter lang is! Het wordt ook wel Makena Beach of Oneloa Beach genoemd. Het strand is ontzettend uitgestrekt en dus zeer geschikt om lekker langs te wandelen, met de voeten in het zand.


4. Little Beach (Maui)

Dit strand is het kleine broertje van Big Beach en is ook vanaf daar te bereiken. Het is een stuk kleiner en ligt volledig afgeschermd, waardoor het bekend staat onder mensen die graag naakt van de zon genieten. Dit is officieel verboden op Hawaii, maar wordt hier door de vingers gezien. Denk eraan dat je dit strand niet met de auto kunt bereiken en echt te voet moet komen vanaf Big Beach.

5. Waimea Bay (Oahu)

Deze baai is in de wintermaanden dé plek waar veel surfers heen gaan om de hoogste golven te pakken. De golven kunnen hier wel 9 meter hoog worden, voordat ze tegen de North Shore van Oahu slaan. Wanneer de wind hier minder hard staat en het weer zacht is, voornamelijk in de zomermaanden, is het water lekker rustig.

6. Poipu Beach (Kauai)

Dit strand bestaat uit twee delen en is geschikt voor snorkelen, zwemmen en surfen. Poipu Beach is gelegen aan de zuidkust en is een van de mooiste van Hawaii en zelfs van heel Amerika. Het staat ook bekend om de zeeschildpadden die hier komen om eieren te leggen. Het is strafbaar om deze dieren te storen, dus als je ze tegenkomt, hou dan gepaste afstand.

7. Wai’anapanapa Beach (Maui)

Net als Pohoiki Beach op Big Island is ook dit strand een zogenaamd ‘black sand beach’. Er zijn hier veel ‘tide pools’ te vinden (getijdenpoelen). Deze stromen vol en leeg, afhankelijk van de hoogte van de getijden en zijn het thuis van veel strandbewoners zoals kreeftjes en krabben.

8. Papakolea Beach (Big Island)

Dit strand is zo bekend omdat het een hele bijzondere kleur heeft. Het is namelijk het enige groene strand in de Verenigde Staten. Het heeft haar kleur te danken aan het hoge gehalte olivijn dat hier te vinden is. Je moet wel een stukje lopen om bij het strand aan te komen, zo’n 4 kilometer. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een shuttledienst.


9. Waikiki Beach (Oahu)

Waikiki Beach is hoogstwaarschijnlijk het meest iconische strand in dit lijstje. Het strand is ondermeer bekend bij surfers, omdat er het hele jaar door golven te vinden zijn. Je kun hier ook terecht om te zwemmen, namelijk in de dichtbij liggende lagune. Ook kun je je vermaken langs de boulevard of in het grote winkelcentrum.

10. Makua Beach (Kauai)

Dit strand wordt ook wel Tunnels Beach genoemd en is ideaal voor snorkelen en duiken, vanwege het rif dat vlakbij de kust in het water ligt. Het ligt bij Ha’ena point, richting de Napali Coast en nodigt bij rustige watercondities enorm uit tot een duik.

11. Polihua Beach (Lanai)

Dit strand is enkel te bereiken met een four wheel drive auto en ligt ten noordwesten van Lanai. Vanaf hier heb je bij helder weer zelfs uitzicht op het eiland Molokai. Je kunt dit strand bezoeken om een mooie wandeling te maken of lekker te picknicken. Het is namelijk 2,5 kilometer lang!

12. Kailua Beach (Oahu)

Als je dacht dat Big Beach op Maui al groot was, kun je je hart ophalen op Kailua Beach. Dit strand is maar liefst 4 kilometer lang!! Het is perfect om te zwemmen of zelfs te zeilen of windsurfen. Bij dit strand is een ruime parkeerplaats gelegen en genoeg picknickbankjes om even te relaxen of lunchen. Let op dat in de zomer de parkeerplaats vol kan zijn wanneer je laat aankomt. Dichtbij gelegen is ook Lanikai Beach, dat je op nummer 1 in dit lijstje kunt vinden.

13. Miloli’i Beach (Kauai)

Dit strand ligt aan de Napali Coast en wordt beschermd door het rif, dat vlakbij in zee ligt. Belangrijk om te weten is dat je hier alleen in de zomer kan komen door door het water te waden of door een kayak te huren en hier aan te meren. Mogelijk zie je hier een van de monniksrobben die onder andere dit stukje strand als hun thuis hebben.

14. Papohaku Beach (Molokai)

Dit is een heerlijk rustig strand, waar het even kan voelen alsof je het strand helemaal voor jezelf hebt. Het is een van de langst uitgestrekte stranden op Hawaii en is niet alleen 5 kilometer lang, maar ook 90 meter breed! In de zomermaanden kun je het best van dit strand genieten.

15. Hamoa Beach (Maui)

Hamoa Beach is perfect om als stop toe te voegen aan het einde van de Road to Hana. Na een lange rit is dit strand perfect om even uit te rusten. Vanwege de ligging helemaal in het oosten van Maui, ver van waar de meeste toeristen zitten, is het vaak lekker rustig.

Reizen naar Hawaii:

Hawaii Islandhopping Oahu, Maui & Big Island

Waikiki & Cruise Hawaii

Strandvakantie Kauai Hawaii

Volcano Family trip Hawaii

Strandvakantie Big Island Hawaii

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast