Informatie over uw boeking bij Exit Reizen
Exit Reizen california rondreismiami reizennew york reizen telefoon Exit USA Reizen - de Amerika specialist
reis boekenreis aanvragenreis aanvragen
 
FAQ - UW REIS EN BOEKING
Antwoorden op veelgestelde vragen over reizen naar Amerika en Canada
 

Op deze overzichtspagina vindt u nuttige links naar meer informatie omtrent reizen naar de Verenigde Staten en Canada. Handig ter voorbereiding op uw reis! Indien u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

   
Vluchten / tickets / bagage e.d.: Huurauto:
APIS Bagage huurauto
Bagage Benzine in Amerika
Bagage wel/niet meenemen Huurauto ophalen en inleveren
Discrepancy in your flight times Huurauto verzekeringen
Douane Canada Kinderstoel voor de huurauto
Douane Verenigde Staten Navigatiesysteem
E-tickets Rijbewijs
Economy Comfort: KLM Tolwegen in VS en Canada
Economy Plus: United  
ESTA & ETA (naar/via Verenigde Staten of Canada) Verzekeringen:
Geldigheid paspoort Annuleringsverzekering
Goederen invoeren Nederland Huurauto verzekeringen
Inchecken vliegtuig Reisverzekering
Luchthavens  
Namen in het ticket Hotel:
No show / niet komen opdagen / annulering vlucht Bed- en kamerindeling
Online inchecken vliegtuig Inchecken hotel
Overstappen Internet in het hotel
Overstaptijd Ontbijt
Parkeren bij Schiphol Parkeerkosten
Seat request under airport control Resort/Facility Fee
Stoelreservering pas bij inchecken bevestigd  
Stoelreservering Paspoort:
TSA Geldigheid paspoort
Vluchtinformatie bekijken Paspoort informatie
Zoekgeraakte tickets Visa en paspoort informatie
  Visum
   
Algemene informatie: Betalen:
Algemene Voorwaarden Betalen in Amerika / Canada
Bahama's immigration card Betalingsvoorwaarden
Boekingskosten, basisreissom e.d. Creditcard
Feestdagen Amerika en Canada  
Fooien Werken bij Exit Reizen
Facebook Prijsvraag Reglement Onze vacatures
Inentingen  
National Parken Pas Luchtvaartmaatschappijen
Prijsvragen, Spelregels Informatie KLM en partners (o.a. Delta Air Lines, Air France)
Reisbescheiden Informatie Atlantic Joint Venture-partners (o.a. United, Lufthansa)
Rekeningnummer Exit Reizen Informatie Atlantic Joint Business-partners (o.a. American Airlines)
SGR  
Transfer luchthaven naar hotel en v.v.  
Voltage in Amerika en Canada
Zoekgeraakte tickets  
   
U zoekt: Omschrijving / antwoord:
Algemene Voorwaarden Klik hier om de Algemene Voorwaarden van Exit Reizen te lezen.
Annuleringsverzekering

In samenwerking met Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar ter wereld, kunnen wij u twee verschillende annuleringsverzekeringen aanbieden: de Standaard of Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier voor meer informatie.

APIS APIS staat voor 'Advanced Passenger Information System'. Om veiligheidsredenen hebben verschillende landen het APIS-systeem ingevoerd voor internationale reizigers. Dit houdt in dat reizigers voorafgaand aan hun internationale reis bepaalde gegevens over zichzelf en over de reis/verblijfplaats moeten opgeven aan de luchtvaartmaatschappij, die de gegevens doorspeelt aan de autoriteiten van het land waar het APIS-systeem geldt.
Bagage
Restricties handbagage
Voor het inchecken van bagage op de vluchten kunnen kosten in rekening worden gebracht. Voor meer informatie, klik hier.
Bagage huurauto Voor meer informatie over de de bagageruimte in huurauto's, klik hier.
Bahama's Nederlandse en Belgische staatsburgers hebben voor de Bahama's momenteel geen visum nodig, wel dient uw paspoort geldig te zijn t/m 6 maanden na de dag van terugkomst (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen). Heeft u geen Nederlands of Belgisch paspoort, dan heeft u mogelijk een visum nodig. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.bahamas.gov.bs/
 
Bed- en kamerindeling Bij boeking van uw reis kunnen wij evt. kamerpreferenties aan de hotels doorgeven, zoals een voorkeur voor kamers bij elkaar gelegen of het aantal bedden op één kamer. In een kamer voor een of twee personen staan doorgaans één tweepersoonsbed of twee losse bedden. In een kamer voor drie of vier personen staan doorgaans twee tweepersoonsbedden of één tweepersoonsbed + één sofabed. In sommige steden, waar kamers i.v.m. de schaarse ruimte klein zijn, kan er ook sprake zijn van één tweepersoonsbed + een rollaway. Let op: evt. preferenties kunnen voor vertrek niet worden gegarandeerd en vallen om die reden buiten de reisovereenkomst.
 
Benzine in Amerika Hoe duur is de benzine ongeveer en hoe werkt het? Klik hier.
Wat mag u wel of niet meenemen in uw bagage? Klik hier en kom er alles over te weten!
Betalen in Amerika en Canada
Hoe betaal ik in Amerika en Canada? Klik hier.
Betalingsvoorwaarden

Houdt u er rekening mee dat u bij boeking terstond een aanbetaling van ten minste € 300 per persoon * dient over te maken en dat de rest van uw reissom uiterlijk 35 dagen (in sommige gevallen eerder) voor vertrek voldaan dient te zijn.

* Let op: voor de meeste vliegtickettarieven gelden ticketlimieten. Dit kan betekenen dat er enkele dagen na boeking een bevestiging (d.w.z. betaling) bij de luchtvaartmaatschappij moet zijn dat het ticket daadwerkelijk wordt afgenomen. Om in dit geval uw tarief te kunnen garanderen, bijvoorbeeld in geval van specials, dient u na boeking een verhoogde aanbetaling of de gehele reissom te voldoen. In uw bevestiging/factuur staat het e.e.a. duidelijk vermeld. Klik voor meer informatie hier.

Boekingskosten, basisreissom e.d. Transparantie over wat uw reis precies gaat kosten staat bij ons hoog in het vaandel. Exit Reizen hanteert daarom geen verborgen kosten, zoals dossier- en reserveringskosten of additionele (vlieg)belastingen. De door ons vermelde pakketreisprijzen op de website en de basisreissommen in offertes zijn alles inclusief, echter onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse wijzigingen. Indien u losse onderdelen boekt, zoals een huurauto of vliegticket, kunnen wel boekingskosten in rekening worden gebracht. Deze vermelden wij dan uiteraard t.a.t. duidelijk van tevoren in uw reisvoorstel.
Douane Verenigde Staten
Welk voedsel e/o goederen mag ik wel of niet meenemen naar de VS
?
Klik hier
Douane Canada
Welk voedsel e/o goederen mag ik wel of niet meenemen naar Canada
?
Klik hier
ESTA (naar/via VS)

ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’. Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen, moeten voordat ze naar en/of via de Verenigde Staten reizen een goedgekeurde ESTA-reistoestemming hebben. Deze dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek online aan te vragen en kost ca. USD 14 per persoon. Is u geen reistoestemming verleend, dan kan u de toegang tot uw vluchten of de VS worden geweigerd. Het Visa Waiver Programma maakt het mogelijk voor staatsburgers van bepaalde landen (waaronder Nederland en Belgie) om naar en/of via de VS te reizen, voor een verblijf van 90 dagen of minder, zonder dat een visum hoeft te worden aangevraagd. Indien u niet voor het Visa Waiver Programma in aanmerking komt, dient u te beschikken over een visum. Voor meer informatie en het aanvragen van een ESTA-reistoestemming, klikt u hier. Let op bij uw aanvraag: in het documentnummer van Nederlandse paspoorten komt de letter ‘O’ niet voor, echter is het wel mogelijk dat dit het cijfer ‘0’ (nul) bevat.

ETA (naar/via Canada) ETA staat voor 'Electronic Travel Authorization'. Alle reizigers die naar/via Canada reizen, moeten vanaf voorjaar 2015 beschikken over een goedgekeurde ETA-reistoestemming (vergelijkbaar met ESTA in de Verenigde Staten). Deze reistoestemming dient u tijdig voor vertrek online aan te vragen en gaat ca. CAD 7 per persoon kosten. Naar verwachting zal de website waarop u deze ETA-reistoestemming kunt aanvragen vanaf april 2015 worden geintroduceerd. Zodra hierover meer bekend is, vermelden wij dit op onze website.
E-tickets /E-tix Help, ik heb Elektronische Tickets! Ontzettend handig! Om in te checken en uw instapkaart(en) te ontvangen hoeft u zich slechts te legitimeren met uw geldige paspoort bij de incheckbalie. Men kan vragen om uw reserveringsbevestiging. Deze heeft u per e-mail, fax of per post van ons ontvangen. Klik hier.

Economy Plus: United

Economy Comfort: KLM
Hoe kom ik in aanmerking voor:

Economy Plus stoelen?

Economy Comfort stoelen?

 

Feestdagen Amerika & Canada Wanneer zijn de belangrijkste feestdagen in Amerika en Canada?
Fooien Hoeveel fooi mag ik geven?
Goederen invoeren
Hoe gaat het als ik goederen in wil voeren in Nederland?

Klik hier!

Huurauto ophalen en inleveren Waar kan ik de huurauto ophalen nadat ik ben geland en hoe kan ik hem weer inleveren? Klik hier.
Huurauto verzekeringen Welke verzekeringen heeft u nodig tijdens uw autohuur en welke niet? Klik hier.
Inentingen Amerika / Canada Voor een reis naar Amerika (inclusief Hawaii) of Canada zijn geen inentingen nodig.
Inchecken hotel / vliegtuig Hoe gaat het wanneer ik wil inchecken in een hotel of vliegtuig?
Internet in het hotel Indien internettoegang in uw hotel aanwezig is, kan voor het gebruik hiervan een toeslag in rekening worden gebracht.
Kinderstoel voor de huurauto Wij kunnen een kinderstoel voor u aanvragen. De kosten hiervoor bedragen ca. $ 10 per dag (exclusief tax), en dit dient u bij het ophalen van de huurauto te betalen aan de autoverhuurmaatschappij. Eventueel kunt u zelf ter plaatse een stoeltje aanschaffen, deze kunt u kopen bij een van de vele warenhuizen.
Luchthavens Vanaf welke vlieghaven vertrek ik?
 

Online inchecken

Hoe kan ik online inchecken?
Namen in het ticket Waarom wordt alleen mijn eerste voornaam in het ticket vermeld, waarom worden mijn namen aan elkaar geschreven en waar zijn alle trema's en spaties gebleven? Klik hier.
No show / niet komen opdagen / aannulering vlucht Bij een zogeheten ‘no-show’ (oftewel het niet gebruikmaken van één van de geboekte vluchten uit het ticket zonder hiervan melding te maken) heeft de luchtvaartmaatschappij het recht alle doorgaande- en retourvluchten automatisch te annuleren. Wanneer u geen gebruikmaakt van uw eerste vlucht kunt u dus ook geen gebruik meer maken van uw overige (retour)vluchten. Indien u op eigen initiatief beslist een vlucht niet te gebruiken, is dit geheel voor eigen risico en bestaat de mogelijkheid dat u voor een eventuele door- en/of retourreis een volledig nieuw ticket moet kopen. In sommige gevallen is het mogelijk om voor vertrek uw ticket tegen omboekingskosten en een eventuele meerprijs te wijzigen, dit dient echter wel ruim voor de oorspronkelijk geboekte vertrekdatum kenbaar gemaakt te worden.
Nationale Parken pas Wat kost een toegangskaart voor de Nationale Parken?
Navigatiesysteem Een navigatiesysteem in de huurauto is niet standaard inbegrepen. Bij de autoverhuurder kunnen wij een navigatiesysteem voor u aanvragen, de kosten hiervoor bedragen ca. $ 10-15 per dag (exclusief tax) en dient u ter plaatse te voldoen. Bij enkele autoverhuurders is het ook mogelijk vooraf een uitgebreider verzekeringspakket met navigatie bij te boeken. Natuurlijk kunt u ook uw eigen navigatiesysteem meenemen, in de meeste gevallen dient u dan nog wel de kaarten voor uw bestemming(en) aan te schaffen.
Ontbijt hotels
Alle hotels worden geboekt o.b.v. logies, hier zit geen ontbijt bij inbegrepen. Dit is in Amerika zeer gebruikelijk. Het is mogelijk dat enkele hotels een gratis continentaal ontbijt aanbieden, echter is dit vaak vrij eenvoudig. Een mogelijk gratis ontbijt is een extra service van het hotel naar de gast en kunnen wij niet garanderen.
Overstappen Indien u tijdens uw reis overstapt krijgt u uw instapkaarten voor de volgende vlucht ook. U hoeft dan niet opnieuw in te checken. Meer informatie over het overstappen vindt u door hier te klikken.

Overstaptijd

Wat als ik een aansluitende vlucht mis?

Parkeerkosten Bij verschillende hotels worden parkeerkosten in rekening gebracht, klik hier voor meer informatie.
Parkeren bij Schiphol Voordelig en zonder parkeerstress aan uw reis beginnen, het Autohotel is de oplossing. Het autohotel ligt op korte afstand van Schiphol, een goedkope en veilige manier om tijdens uw vakantie uw auto te parkeren. U levert uw auto in en wordt met een shuttlebus naar Schiphol gebracht, na terugkomst staat de shuttlebus weer klaar om u terug te brengen naar het Autohotel. Indien u gebruik wilt maken van deze service, dan kan dit hier.
Facebook Prijsvraag Reglement 1. De deelnemer die als eerste het goede antwoord geeft, wint de reischeque
2. Alleen reacties bij de foto op de Exit Reizen Facebook dingen mee naar de prijs
3. Om mee te dingen dient deelnemer de Exit Reizen Facebook te 'liken' (klik op 'vind ik leuk')
4. Je kunt zo vaak meedoen als je wilt en de foto delen met je vrienden
5. Exit Reizen neemt na looptijd (min. een week) van de prijsvraag via Facebook contact op met de winnaar
6. De reischeque kan worden verzilverd bij een via Exit Reizen te boeken nieuwe pakketreis (incl. hotels) naar de VS
7. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd
8. In geval dit reglement geen uitsluitsel geeft, beslist Exit Reizen
Rekeningnummer Exit Reizen
U kunt het overmaken naar het rekeningnummer van de Rabobank: NL 74 RABO 0326655050, t.n.v. Exit Reizen te 's-Heerenberg. Klik hier voor informatie voor betalen vanuit het buitenland.
Reisbescheiden
Doorgaans worden uw reisbescheiden circa 10 dagen voor vertrek naar u toegestuurd. Uw reisbescheiden kunnen, afhankelijk van hetgeen u heeft geboekt, bestaan uit e- tickets, autovoucher en/of hotelvoucher(s). Tevens ontvangt u als u een rondreis heeft geboekt kaartmateriaal (indien voorradig).
Resort / Facility Fee in hotels
Een aantal hotels brengt een resort / facility fee in rekening. Deze fee wordt in rekening gebracht voor gebruik van bijvoorbeeld ligstoelen aan het zwembad, shuttle service en andere diensten van het hotel. De resort / facility fee dient u ter plaatse te betalen.
Rijbewijs Mag ik met een Nederlands rijbewijs in Amerika rijden?
Reisverzekering
Wij raden u ten zeerste aan goed verzekerd op reis te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Exit Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is, zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. De garantieregeling vindt u hier: http://www.sgr.nl/garantieregeling
Stoelreservering
Kan ik op de vluchten een stoelreservering doorgeven?
Transfer luchthaven naar hotel en v.v De transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. is op eigen gelegenheid. Hiervoor kunt u gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer. In sommige gevallen kunnen (luchthaven)hotels een gratis shuttletransfer aanbieden, echter kan Exit Reizen deze service nimmer garanderen.
Vluchtinformatie bekijken
Superhandig! Bekijk uw actuele vluchtinformatie via TripCase, klik hier voor meer informatie.
Visa en paspoort informatie VS Voor meer informatie over het paspoort, klik hier.
Geldigheid paspoort Het paspoort dient geldig te zijn tot na vertrek uit de VS, klik hier.
Zie ook: www.cibt.nlof
http://amsterdam.usconsulate.gov/visa_waiver_program2.html

Voor Canada, de Bahama's en eventuele andere landen geldt dat uw paspoort geldig dient te zijn t/m 6 maanden na de dag van terugkomst in Nederland: www.cibt.nl of klik hier.

TSA De Transportation Security Aministration is verantwoordelijk voor de veiligheid op de Amerikaanse vliegvelden. In drukke periodes kunnen wachttijden lang zijn bij de securitychecks. Het verdient de aanbeveling een aantal tips op te volgen, die deze wachttijden zullen doen afnemen.
Waar vind ik informatie over een mogelijk benodigd visum? Reist u naar of via de Verenigde Staten? Klik hier. En  zie ook:
http://amsterdam.usconsulate.gov/non-immigrant_visas.html
Waar kan ik een visum aanvragen? Voor meer informatie klik hier.
Voltage voor Amerika en Canada Waar moet ik rekening mee houden? Voor het antwoord klik hier.
Zoekgeraakte tickets Wat doet Exit Reizen indien een vliegticket zoekraakt in de post? Klik hier.