Informatie over uw boeking - Exit Reizen
Exit Reizen california rondreismiami reizennew york reizen telefoon Exit USA Reizen - de Amerika specialist
reis boekenreis aanvragenreis aanvragen
 
FAQ - UW REIS EN BOEKING
Antwoorden op veelgestelde vragen over reizen naar Amerika en Canada
 

Op deze overzichtspagina vindt u nuttige links naar meer informatie omtrent reizen naar de Verenigde Staten en Canada. Handig ter voorbereiding op uw reis! Indien u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

   
Vluchten / tickets / bagage e.d.: Huurauto:
APIS Bagage huurauto
Bagage Benzine in Amerika
Bagage wel/niet meenemen Huurauto ophalen en inleveren
Discrepancy in your flight times Huurauto verzekeringen
Douane Canada Kinderstoel voor de huurauto
Douane Verenigde Staten Navigatiesysteem
E-tickets Rijbewijs
Economy Comfort: KLM Tolwegen in VS en Canada
Economy Plus: United  
ESTA & ETA (naar/via Verenigde Staten en/of Canada) Verzekeringen:
Geldigheid paspoort Annuleringsverzekering
Goederen invoeren Nederland Huurauto verzekeringen
Inchecken vliegtuig Reisverzekering
Luchthavens  
Namen in het ticket Hotel:
No show / niet komen opdagen / annulering vlucht Bed- en kamerindeling
Online inchecken vliegtuig Inchecken hotel
Overstappen Internet in het hotel
Overstaptijd Ontbijt
Parkeren bij Schiphol Parkeerkosten
Seat request under airport control Resort/Facility Fee
Stoelreservering pas bij inchecken bevestigd  
Stoelreservering Paspoort:
TSA Geldigheid paspoort
Vluchtinformatie bekijken Paspoort informatie
Zoekgeraakte tickets Visa en paspoort informatie
  Visum
   
Algemene informatie: Betalen:
Algemene Voorwaarden Betalen in Amerika / Canada
Bahama's geldigheid paspoort Betalingsvoorwaarden
Boekingskosten, basisreissom e.d. Creditcard
Feestdagen Amerika en Canada  
Fooien Werken bij Exit Reizen
  Onze vacatures
Inentingen  
National Parken Pas Luchtvaartmaatschappijen
Reisbescheiden Informatie KLM en partners (o.a. Delta Air Lines, Air France)
Rekeningnummer Exit Reizen Informatie Atlantic Joint Venture-partners (o.a. United, Lufthansa)
SGR Informatie Atlantic Joint Business-partners (o.a. American Airlines)
Transfer luchthaven naar hotel en v.v.  
Voltage in Amerika en Canada  
   
   
U zoekt: Omschrijving / antwoord:
Algemene Voorwaarden Klik hier om onze Algemene Voorwaarden te bekijken.
Annuleringsverzekering

De kosten voor een geboekt vliegticket, hotelovernachting(en) en/of andere reisonderdelen worden bij annulering vaak niet (volledig) gerestitueerd. Annuleringskosten kunnen dan ook aanzienlijk oplopen. Ditzelfde geldt voor evt. medische kosten tijdens uw vakantie. Wij adviseren u dan ook een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten (tot uiterlijk binnen 7 dagen na boeking). U kunt dit voordelig zelf of door ons laten regelen via verzekeraar Allianz Global Assistance, klik hier.

APIS APIS staat voor 'Advanced Passenger Information System'. Om veiligheidsredenen hebben verschillende landen het APIS-systeem ingevoerd voor internationale reizigers. Dit houdt in dat reizigers voorafgaand aan hun internationale reis bepaalde gegevens over zichzelf en over de reis/verblijfplaats moeten opgeven aan de luchtvaartmaatschappij, die de gegevens doorspeelt aan de autoriteiten van het land waar het APIS-systeem geldt.
Bagage
Restricties handbagage
Voor het inchecken van bagage op de vluchten kunnen kosten in rekening worden gebracht. Voor informatie, klik hier.
Bagage huurauto Voor meer informatie over de de bagageruimte in huurauto's, klik hier.
Bahama's Nederlandse en Belgische staatsburgers hebben voor de Bahama's momenteel geen visum nodig, wel dient uw paspoort geldig te zijn t/m 6 maanden na de dag van terugkomst (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen). Heeft u geen Nederlands of Belgisch paspoort, dan heeft u mogelijk een visum nodig. Neem hiervoor contact op met de dichtstbijzijnde ambassade.
Bed- en kamerindeling Bij boeking van uw reis kunnen wij evt. kamerpreferenties aan de hotels doorgeven, zoals een voorkeur voor kamers bij elkaar gelegen of het aantal bedden op één kamer. In een kamer voor een of twee personen staan doorgaans één tweepersoonsbed of twee losse bedden. In een kamer voor drie of vier personen staan doorgaans twee tweepersoonsbedden of één tweepersoonsbed + één sofabed. In sommige steden, waar kamers i.v.m. de schaarse ruimte klein zijn, kan er ook sprake zijn van één tweepersoonsbed + een rollaway. Let op: evt. preferenties kunnen voor vertrek niet worden gegarandeerd en vallen om die reden buiten de reisovereenkomst.
Benzine in Amerika Wat kost benzine in de VS? Klik hier.
Wat mag u wel of niet meenemen in uw bagage? Klik hier voor meer informatie.
Betalen in VS en Canada
Hoe betaal ik in de VS en Canada? Klik hier.
Betalingsvoorwaarden

Houdt u er rekening mee dat u bij boeking terstond een aanbetaling van ten minste € 300 per persoon * dient over te maken en dat de rest van uw reissom uiterlijk 35 dagen (in sommige gevallen eerder) voor vertrek voldaan dient te zijn.

* Let op: voor de meeste vliegtickettarieven gelden ticketlimieten. Dit kan betekenen dat er enkele dagen na boeking een bevestiging (d.w.z. betaling) bij de luchtvaartmaatschappij moet zijn dat het ticket daadwerkelijk wordt afgenomen. Om in dit geval uw tarief te kunnen garanderen, bijvoorbeeld in geval van specials, dient u na boeking een verhoogde aanbetaling of de gehele reissom te voldoen. In uw bevestiging/factuur staat het e.e.a. duidelijk vermeld. Klik voor meer informatie hier.

Boekingskosten, basisreissom e.d. Transparantie over wat uw reis precies gaat kosten staat bij ons hoog in het vaandel. Exit Reizen hanteert daarom geen verborgen kosten, zoals dossier- en reserveringskosten of additionele (vlieg)belastingen. De door ons vermelde pakketreisprijzen op de website en de basisreissommen in offertes zijn alles inclusief, echter onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse wijzigingen. Indien u losse onderdelen boekt, zoals een huurauto of vliegticket, kunnen wel boekingskosten in rekening worden gebracht. Deze vermelden wij dan uiteraard t.a.t. duidelijk van tevoren in uw reisvoorstel.
Douane Verenigde Staten
Welke goederen en/of voedselproducten mag ik wel en niet meenemen naar de VS? Klik hier.
Douane Canada
Welke goederen en/of voedselproducten mag ik wel en niet meenemen naar Canada? Klik hier.
ESTA reistoestemming (naar/via VS)

ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’. Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen, moeten voordat ze naar en/of via de Verenigde Staten reizen een goedgekeurde ESTA-reistoestemming hebben. Deze dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek online aan te vragen en kost ca. USD 14 per persoon. Is u geen reistoestemming verleend, dan kan u de toegang tot uw vluchten of de VS worden geweigerd. Het Visa Waiver Programma maakt het mogelijk voor staatsburgers van bepaalde landen (waaronder Nederland en Belgie) om naar en/of via de VS te reizen, voor een verblijf van 90 dagen of minder, zonder dat een visum hoeft te worden aangevraagd. Indien u niet voor het Visa Waiver Programma in aanmerking komt, dient u te beschikken over een visum. Exit Reizen heeft geen inzage in (de status van) uw aanvraag, neem voor vragen hierover contact op met de dichtstbijzijnde ambassade.

Voor meer informatie en het aanvragen van een ESTA-reistoestemming, klik hier. Let op bij uw aanvraag: in het documentnummer van Nederlandse paspoorten komt de letter ‘O’ niet voor, echter is het wel mogelijk dat dit het cijfer ‘0’ (nul) bevat.

Belangrijk: vliegt u via de VS naar Canada of via Canada naar de VS, dan dient u te beschikken over zowel een geldige ESTA- (VS) als ETA-reistoestemming (Canada), zie hieronder.

Verscherpte ESTA-regelgeving per 21 januari 2016 voor reizen naar/via de VS:
- Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen en tevens beschikken over de nationaliteit van Iran, Irak, Soedan of SyriŽ, zijn visumplichtig en kunnen niet naar/via de VS reizen op basis van een online ESTA-reistoestemming.
- Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen en op of na 1 maart 2011 naar de landen Iran, Irak, Soedan of SyriŽ zijn afgereisd, zijn visumplichtig en kunnen niet naar/via de VS reizen op basis van een online ESTA-reistoestemming.

Indien u visumplichtig bent, adviseren wij u ruim voor vertrek contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat.


   
ETA reistoestemming (naar/via Canada)

ETA staat voor 'Electronic Travel Authorization'. Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen en die zich op of na 15 maart 2016 in Canada ophouden, moeten voordat ze naar en/of via Canada reizen een goedgekeurde ETA-reistoestemming hebben. Deze reistoestemming dient u tijdig voor vertrek online aan te vragen en kost ca. CAD 7 per persoon. Is u geen reistoestemming verleend, dan kan u de toegang tot uw vluchten of Canada worden geweigerd. Het Visa Waiver Programma maakt het mogelijk voor staatsburgers van bepaalde landen (waaronder Nederland en Belgie) om naar en/of via Canada te reizen zonder dat een visum hoeft te worden aangevraagd. Indien u niet voor het Visa Waiver Programma in aanmerking komt, dient u te beschikken over een visum. Exit Reizen heeft geen inzage in (de status van) uw aanvraag, neem voor vragen hierover contact op met de dichtstbijzijnde ambassade.

Voor meer informatie en het aanvragen van een ETA-reistoestemming, klik hier. Let op bij uw aanvraag: in het documentnummer van Nederlandse paspoorten komt de letter ‘O’ niet voor, echter is het wel mogelijk dat dit het cijfer ‘0’ (nul) bevat.

Belangrijk: vliegt u via Canada naar de VS of via de VS naar Canada, dan dient u te beschikken over zowel een geldige ETA- (Canada) als ESTA-reistoestemming (VS), zie hierboven.

Indien u visumplichtig bent, adviseren wij u ruim voor vertrek contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Canadese ambassade of consulaat.

   
E-tickets Help, ik heb Elektronische Tickets! Ontzettend handig! Om in te checken en uw instapkaart(en) te ontvangen hoeft u zich slechts te legitimeren met uw geldige paspoort bij de incheckbalie. Men kan vragen om uw reserveringsbevestiging. Deze heeft u per e-mail, fax of per post van ons ontvangen. Klik hier.

Economy Plus (United) & Economy Comfort (KLM)

Klik hier voor meer informatie over Economy Plus (United) of Economy Comfort (KLM)
 
Feestdagen Amerika & Canada Wanneer zijn de belangrijkste feestdagen in Amerika en Canada?
Fooien Hoeveel fooi mag ik geven?
Goederen invoeren

Klik hier voor meer informatie.

Huurauto ophalen en inleveren Waar kan ik de huurauto ophalen nadat ik ben geland en hoe kan ik hem weer inleveren? Klik hier.
Huurauto verzekeringen Welke verzekeringen heeft u nodig tijdens uw autohuur en welke niet? Klik hier.
Inentingen Amerika / Canada Voor een reis naar de VS (inclusief Hawaii) en Canada zijn geen inentingen nodig.
Inchecken hotel / vliegtuig Hoe gaat het wanneer ik wil inchecken in een hotel of vliegtuig?
Internet in het hotel Indien internettoegang in uw hotel aanwezig is, kan voor het gebruik hiervan een toeslag in rekening worden gebracht.
Kinderstoel huurauto Wij kunnen een kinderstoel voor u aanvragen. De kosten hiervoor bedragen ca. $ 10 per dag (exclusief tax), en dit dient u bij het ophalen van de huurauto te betalen aan de autoverhuurmaatschappij. Eventueel kunt u zelf ter plaatse een stoeltje aanschaffen, deze kunt u kopen bij een van de vele warenhuizen.
Luchthavens Vanaf welke luchthaven vertrek ik?
 

Online inchecken

Hoe kan ik online inchecken?
Namen in het ticket Waarom wordt alleen mijn eerste voornaam in het ticket vermeld? Waarom wordt mijn namen aan elkaar geschreven en waar zijn de leestekens gebleven? Klik hier.
No show / niet komen opdagen / aannulering vlucht Bij een zogeheten ‘no-show’ (oftewel het niet gebruikmaken van één van de geboekte vluchten uit het ticket zonder hiervan melding te maken) heeft de luchtvaartmaatschappij het recht alle doorgaande- en retourvluchten automatisch te annuleren. Wanneer u geen gebruikmaakt van uw eerste vlucht kunt u dus ook geen gebruik meer maken van uw overige (retour)vluchten. Indien u op eigen initiatief beslist een vlucht niet te gebruiken, is dit geheel voor eigen risico en bestaat de mogelijkheid dat u voor een eventuele door- en/of retourreis een volledig nieuw ticket moet kopen. In sommige gevallen is het mogelijk om voor vertrek uw ticket tegen omboekingskosten en een eventuele meerprijs te wijzigen, dit dient echter wel ruim voor de oorspronkelijk geboekte vertrekdatum kenbaar gemaakt te worden.
Nationale Parken Pas Wat kost een toegangskaart voor de Nationale Parken?
Navigatiesysteem Een navigatiesysteem in de huurauto is niet standaard inbegrepen. Bij de autoverhuurder kunnen wij een navigatiesysteem voor u aanvragen, vraag ons naar de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook uw eigen navigatiesysteem meenemen, in de meeste gevallen dient u dan nog wel de kaarten voor uw bestemming(en) aan te schaffen.
Ontbijt hotels
Alle hotels worden geboekt o.b.v. logies, hier zit geen ontbijt bij inbegrepen. Dit is in de VS en Canada zeer gebruikelijk. Het is mogelijk dat enkele hotels een gratis continentaal ontbijt aanbieden, echter is dit vaak vrij eenvoudig. Een mogelijk gratis ontbijt is een extra service van het hotel naar de gast en kunnen wij niet garanderen.
Overstappen Indien u tijdens uw reis overstapt krijgt u uw instapkaarten voor de volgende vlucht ook. U hoeft dan niet opnieuw in te checken. Meer informatie over overstappen vindt u door hier te klikken.

Overstaptijd

Wat als ik een aansluitende vlucht mis?

Parkeerkosten Bij verschillende hotels worden parkeerkosten in rekening gebracht, klik hier voor meer informatie.
Parkeren bij Schiphol Indien gewenst kunt u het parkeren op de luchthaven voor vertrek regelen. Voor meer informatie over kort of lang parkeren op Schiphol, klik hier. Tevens kunt u gebruikmaken van verschillende parkeermogelijkheden in de directe omgeving van Schiphol, inclusief transfers bij vertrek een aankomst. Voor meer informatie over parkeren bij Brussels Airport, klik hier.
Rekeningnummer Exit Reizen
Rabobank: NL 74 RABO 0326655050, t.n.v. Exit Reizen te 's-Heerenberg. Klik hier voor informatie, ook voor betalen vanuit het buitenland.
Reisbescheiden
Doorgaans worden uw reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek naar u toegestuurd. Uw reisbescheiden kunnen, afhankelijk van hetgeen u heeft geboekt, bestaan uit e-tickets, autovoucher en/of hotelvoucher(s). Tevens ontvangt u als u een rondreis heeft geboekt kaartmateriaal (indien voorradig).
Resort / Facility Fee in hotels
Een aantal hotels brengt een resort / facility fee in rekening. Deze fee wordt in rekening gebracht voor gebruik van bijvoorbeeld ligstoelen aan het zwembad, shuttle service en andere diensten van het hotel. De resort / facility fee dient u ter plaatse te betalen en is niet inbegrepen in uw overnachtingsprijs.
Rijbewijs Mag ik met een Nederlands rijbewijs in de VS en Canada rijden?
Reisverzekering
De kosten voor een geboekt vliegticket, hotelovernachting(en) en/of andere reisonderdelen worden bij annulering vaak niet (volledig) gerestitueerd. Annuleringskosten kunnen dan ook aanzienlijk oplopen. Ditzelfde geldt voor evt. medische kosten tijdens uw vakantie. Wij adviseren u dan ook een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten (tot uiterlijk binnen 7 dagen na boeking). U kunt dit voordelig zelf of door ons laten regelen via verzekeraar Allianz Global Assistance, klik hier.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Exit Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is, zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. De garantieregeling vindt u hier: http://www.sgr.nl/garantieregeling
Stoelreservering
Kan ik op de vluchten een stoelreservering doorgeven?
Transfer luchthaven naar hotel en v.v De transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. is op eigen gelegenheid. Hiervoor kunt u gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer. In sommige gevallen kunnen (luchthaven)hotels een gratis shuttletransfer aanbieden, echter kan Exit Reizen deze service nimmer garanderen. Voor meer informatie over transfers in de volgende steden, Las Vegas, San Francisco, Vancouver, Miami Beach, New York City en Honolulu, klik hier.
Vluchtinformatie bekijken
Superhandig! Bekijk uw actuele vluchtinformatie via TripCase, klik hier voor meer informatie.
Visa en paspoort informatie VS Voor meer informatie over het paspoort, klik hier.
Geldigheid paspoort Uw Nederlands of Belgisch paspoort dient voor reizen naar de VS en Canada minimaal geldig te zijn t/m de dag van thuiskomst, klik voor meer informatie hier. Voor de Bahama's en eventuele andere landen geldt dat uw paspoort geldig dient te zijn t/m 6 maanden na de dag van terugkomst in Nederland.
TSA De Transportation Security Aministration is verantwoordelijk voor de veiligheid op de Amerikaanse vliegvelden.
Waar vind ik informatie over een mogelijk benodigd visum? U kunt hiervoor contact opnemen met de dichtstbijzijnde ambassade.
Voltage voor VS en Canada Waar moet ik rekening mee houden? Klik hier.