Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord [email protected]
Terug naar nieuws

Wildfires bij Jasper National Park

09-08-2024

Het pittoreske en geliefde stadje Jasper en het uitgestrekte Jasper National Park in Alberta, Canada zijn geteisterd door hevige bosbranden. Terwijl de vlammen vanuit zowel het noorden als het zuiden oprukten, werden de 5.000 vaste bewoners van het plaatsje, samen met 20.000 bezoekers, op 22 en 23 juli gedwongen om snel te evacueren. 

Update 19.09.2024

De plaats Jasper kan inmiddels weer door toeristen bezocht worden. Houd er echter rekening mee dat veel inwoners hun hele hebben en houden door de bosbranden zijn verloren en dat de plaats zich eerst opnieuw moet organiseren en opbouwen. Daarom moeten bezoekers zich bijzonder respectvol en voorzichtig gedragen, en afgesloten gebieden strikt respecteren. Je kunt de gemeenschap het beste steunen door ter plaatse in de restaurants te eten, te winkelen in de lokale winkels en van je tijd in het Jasper National Park te genieten. Op deze pagina’s vind je actuele informatie over wat er momenteel geopend is in Jasper en het Jasper National Park.

****************

Het is op dit moment niet mogelijk om informatie te verstrekken over specifieke locaties en de omvang van de schade.

Exit Reizen houdt de situatie 24/7 in de gaten en staat sinds de eerste berichten over een mogelijke gevaarlijke situatie in direct contact met onze reizigers in Canada en lokale partners. We zijn beschikbaar voor alle vragen over de situatie en zorgen er uiteraard voor dat alle klanten worden omgeboekt. Daarnaast bieden we een mooie alternatieve route aan (bijvoorbeeld via Glacier National Park), zodat onze reizigers alsnog van hun vakantie kunnen genieten.

We betreuren deze noodsituatie ten zeerste en denken aan de prachtige natuur van Jasper, zijn inwoners, onze partners ter plaatse en natuurlijk aan de veiligheid van onze reizigers, die voor ons altijd de hoogste prioriteit heeft.

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast