Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord [email protected]
Terug naar nieuws

Nationale Parken 2024

21-05-2024

Lees hier alles over de National Parks in de Verenigde Staten: toegang, reserveringen, entreegeld, en de America the Beautiful Annual Pass. 

National Parks in de Verenigde Staten

Denk je aan Amerika, dan denk je aan de prachtige natuur die het land te bieden heeft. Met meer dan 400 nationale parken, waarvan er 62 de titel 'National Park' dragen, is er een overvloed aan natuurlijke schoonheid om te ontdekken. Het grootste deel van deze parken bevindt zich in het westen van de Verenigde Staten, met iconische bestemmingen zoals de Grand Canyon, Yosemite en Zion National Park. Maar ook in het oosten van Amerika zijn er geweldige parken te vinden, zoals Shenandoah, Acadia en Everglades. De nationale parken van Amerika bieden een enorme variatie aan landschappen en natuur. Van uitgestrekte bosgebieden met grote meren en watervallen tot rustieke landschappen vol met bergen en grote rivieren. Bovendien zijn de parken de thuisbasis van een breed scala aan wildlife, waarbij je met een beetje geluk bijzondere dieren zoals elanden, roofvogels of zelfs grizzlyberen kunt spotten. Van alle nationale parken is het wereldberoemde Yellowstone het oudste. Dit park werd in 1872 door het Amerikaanse congres als eerste 'National Park' aangemerkt. In 1916 richtte Amerika de National Park Service op met als doel de parken goed te onderhouden en te beheren. Tot op de dag van vandaag blijft het aantal nationale parken groeien. Zo kreeg de staat West Virginia in 2020 pas hun eerste nationale park toegewezen met de New River Gorge.

Yosemite National Park

Kosten bezoek National Parks

Het mooiste van deze nationale parken? Ze zijn in het echt te bezoeken tijdens je verblijf in Amerika! Je moet echter wel entree betalen per park. Dit gaat heel makkelijk: bij het binnenrijden van een park is er altijd de mogelijkheid om ter plekke entree te betalen. Houd er rekening mee dat je niet bij elk park met een creditcard kunt betalen, dus zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt. Wanneer je meerdere parken wilt bezoeken tijdens jouw verblijf kan het voordeliger zijn om een Nationale Parken pas aan te schaffen, omdat deze pas je toegang biedt tot meerdere nationale parken gedurende een bepaalde periode. Met een enkele pas kun je meerdere parken bezoeken zonder telkens aparte entree te hoeven betalen. Bekijk hier de entreeprijzen per park: Entrance Fee Prices

America the Beautiful National Parks Pass ("Nationale Parken Pas")

Bij rondreizen door de VS met bezoek aan meerdere Nationale Parken, raadt Exit Reizen je aan om gebruik te maken van de America the Beautiful National Parks and Federal Recreational Lands Pass. Deze pas kost slechts 80 dollar en is één jaar geldig. Eenmaal in het bezit van deze pas heb je toegang tot meer dan 130 parken en monumenten met een voertuig(auto/camper) plus inzittenden, of voor 4 volwassenen wanneer er per persoon entree voldaan dient te worden. De pas dekt de toegangsprijzen voor de parken beheerd door de National Park Service, een overzicht van de parken waar toegang tot te krijgen is vind je hier.  100% van de opbrengsten van deze pas wordt gebruikt om bezoekersrecreatie te verbeteren.

America the Beautiful National Parks and Federal Recreational Lands Pass

Bij de aanschaf van de America the Beautiful National Parks and Federal Recreational Lands Pass zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • De pas geeft geen toegang tot State Parks, die onder beheer van de staat vallen.
  • De pas dekt alleen de toegang tot het National Park of monument zelf. Extra's zoals parkeerkosten, shuttlebuskosten en rondleidingen dienen ter plaatse worden betaald.
  • Niet alle National Parks accepteren creditcardbetalingen, dus zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt.
  • Controleer altijd vooraf online of er bijzonderheden zijn voor een bezoek aan het park. Actuele informatie is te vinden op de officiële website van de National Park Services.

De America the Beautiful National Parks and Federal Recreational Lands Pass pas is online verkrijgbaar via de officiële website van USGS via de National Park Service, of je kunt hem fysiek aanschaffen bij het eerste National Park dat je bezoekt.

Reserveringen bij National Parks

Om grote druktes te voorkomen kan een aantal Nationale Parken tegenwoordig alleen met een reservering vooraf worden bezocht. Het is raadzaam om op tijd een reservering te plannen voor de parken waar dit vereist is. Het is daarom aan te raden om zo vroeg mogelijk een reservering te plaatsen bij deze parken om te voorkomen dat het park niet meer toegankelijk is op de door jou gewenste dag.

Een aantal Nationale Parken in de Verenigde Staten maakt ook in 2024 gebruik van een reserveringssysteem. Bezoekers zullen van tevoren moeten reserveren om het park op een bepaalde datum (en tijd) te mogen bezoeken. De voornaamste redenen zijn crowd control en om de flora en fauna te beschermen.

Acadia National Park in Maine

  • Tijdgebonden toegang voor de ‘Cadilac Summit Road’ vanaf 22-05-24 tot en met 27-10-24.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Angels Landing Zion National Park in Utah

  • Om te hiken naar Angels Landing in Zion National Park is goedkeuring noodzakelijk. Dit gaat middels een lotingsysteem, en deelname kost 6 dollar per persoon.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Arches National Park in Utah

  • Tijdgeboden toegang van 07:00 tot 16:00 uur vanaf 01-04-24 tot en met 31-10-24
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Diamond Head State Monument op Oahu

  • Parkeertickets en entreekaarten dienen vooraf te worden aangeschaft.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Glacier National Park in Montana

  • Tijdgeboden toegang van 06:00 en 15:00 vanaf 24-05-24 tot en met 08-09-24
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Ha’ena State Park op Kauai

  • Reserveringen voor de shuttlebus, het parkeren en de entree tot het park zijn noodzakelijk.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Haleakala National Park op Maui

  • Reserveringen voor de auto zijn noodzakelijk bij aankomst tussen 03:00 en 07:00 ’s ochtends.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Iao Valley State Monument op Maui

  • Tijdgebonden toegang. Parkeertickets en entreekaarten dienen vooraf te worden aangeschaft.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Muir Woods National Monument in Californië

  • Reserveringen voor shuttelbus en parkeren zijn noodzakelijk.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Rocky-Mountain National Park in Colorado

  • Tijdgebonden toegang vanaf 24-05-24 tot en met 20-10-24
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Wai’anapanapa State Park op Maui

  • Tijdgebonden toegang van 07:00 tot 18:00 uur.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.

Yosemite National Park in Californië

  • Tijdgebonden toegang van 05:00 tot 16:00 dagelijks van 01-07-24 tot en met 16-08-24 en enkel in de weekenden of feestdagen van 13-04-24 tot en met 30-06-24 en 17-08-24 tot en met 27-10-24.
  • Reserveringen kunnen gemaakt worden via deze link.
  • Alle actuele informatie is te vinden op de website van het park.
Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast