Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord [email protected]
Terug naar nieuws

Highway One: wegafsluitingen & huidige status

23-04-2024

De Pacific Coast Highway loopt van Dana Point in het zuiden van Californië naar Leggett in het noorden van Californië en wordt helaas vaak getroffen door wegwerkzaamheden en versperringen.  Langs de Highway One komen reizigers door bekende steden zoals Santa Monica, Malibu, Santa Barbara, San Francisco en Monterey. Op deze pagina lees je alles over de huidige status van Highway One (Pacific Coast Highway), inclusief eventuele wegafsluitingen en updates over de situatie.

De afgelopen tijd zijn er vier grote aardverschuivingen geweest langs Highway 1. Hierdoor zijn delen van de weg beschadigd geraakt of zelfs volledig weggezakt. Om veiligheidsredenen zijn deze delen momenteel gesloten, maar de bedoeling is dat ze zo snel mogelijk worden hersteld. Restauraties maken het heropenen van afzonderlijke delen van Highway 1 mogelijk, maar de volledige weg zal pas in de herfst van 2024 weer begaanbaar zijn. Van noord naar zuid zijn er vier versperringen:

  • De eerste is bij de Rocky Creek Bridge, rond Post Mile 60. Deze weg wordt volgens de huidige planning heropend in het weekend van Memorial Day (27 mei). Vanaf dat moment zal het weer mogelijk zijn om onder andere Big Sur State Park te bereiken vanuit het noorden, vanuit Monterey. 
  • De tweede wegafsluiting is bij Dolan Point (bij Post Mile 29.5), ten zuiden van Big Sur State Park. Dit gedeelte zou halverwege mei hersteld moeten zijn. De derde wegversperring is bij Post Mile 27.8, veroorzaakt door Regent’s slide. Hier zal binnenkort de restauraties van start gaan, die naar verwachting in de vroege herfst van 2024 (begin oktober) klaar zouden moeten zijn.
  • De vierde wegafsluiting is bij Post Mile 22, veroorzaakt door Paul’s slide. Wegens storm en andere kleine verschuivingen heropent deze weg later dan oorspronkelijk gepland. De heropening staat momenteel gepland voor de zomer van 2024.

De bedoeling is dus dat de volledige Highway 1 vanaf de herfst weer geopend en begaanbaar zal zijn. Als alternatief kun je gebruik maken van Highway 101. De restauratieplannen zijn onder voorbehoud en kunnen altijd gewijzigd worden, mochten er onverhoopt extreme weersomstandigheden of nieuwe slides plaatsvinden.

Voor meer informatie en de meest recente updates is het handig om de officiële website van Big Sur California te raadplegen.

Highway One

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast