Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Terug naar nieuws

Campgrounds in de Verenigde Staten

25-02-2024

Lees hier alles over campings & kampeerplekken voor jouw campperreis door Amerika.

Campgrounds: Commercieel of in National Parks

In de Verenigde Staten zijn er talloze campgrounds te vinden, verspreid over staats- en nationale parken, in de buurt van populaire toeristische attracties en op privéterreinen. Deze campings bieden een scala aan mogelijkheden, van basic tot luxe, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei soorten kampeerders. Onafhankelijke of particuliere campings worden beheerd door individuen, organisaties en bedrijven.  Deze campings hebben de vrijheid om hun voorzieningen en tarieven naar eigen inzicht vast te stellen, wat resulteert in een breed scala aan prijzen en voorzieningen. Terwijl sommige campings eenvoudige voorzieningen bieden, zoals alleen een parkeerplaats, hebben andere water, elektriciteit, riool en zelfs kabeltelevisie. Sommige luxe campings bieden zelfs faciliteiten zoals zwembaden, restaurants, gratis Wi-Fi en zakencentra, waardoor ze een meer resortachtige ervaring bieden. 

Daarnaast zijn er campings te vinden in de National Parks, maar ook in de staats-, provinciale- of territoriale parken. Deze parken, beheerd door de overheid, streven ernaar natuurlijke, historische of cultureel belangrijke gebieden te behouden en recreatie te bevorderen. Deze campings zijn vaak populair vanwege hun natuurlijke schoonheid en ligging in de buurt van attracties. Ze variëren in voorzieningen, van eenvoudige kampeerplekken tot campings met moderne faciliteiten zoals douches en toiletten.

Reserveren van campings in Amerikaanse National Parks (Recreation.gov)

Het reserveren van een campingplek in een Amerikaans nationaal park is een essentiële stap voor een geslaagde outdoor-ervaring, vooral als je van plan bent om tijdens het hoogseizoen te reizen. Als je van plan bent om in de nationale parken te overnachten met je camper, raden we ten zeerste aan om te reserveren via Recreation.gov. Vooral tijdens drukke periodes is het reserveren van een campingplek essentieel om ervoor te zorgen dat je een plek hebt om te overnachten. 

Het Recreation.gov platform biedt een handige en betrouwbare manier om campingplekken te boeken in nationale parken en andere recreatiegebieden in de Verenigde Staten. Oorspronkelijk bedacht als een informatiedienst, is het nu het centrale reisplannings- en reserveringsplatform voor buitenrecreatie in de Verenigde Staten. Je kunt kiezen uit verschillende campings en kampeerplekken, afhankelijk van je voorkeuren en behoeften. 

Reserveren van commerciële camping in Amerika

Commerciële campings bieden vaak een breed scala aan voorzieningen, zoals douches, toiletten, elektriciteit, wateraansluitingen, wifi, zwembaden, speeltuinen, winkels en zelfs restaurants. Dit kan het verblijf comfortabeler maken, vooral voor mensen die niet van primitief kamperen houden. Als je een commerciële camping wilt reserveren, zijn er verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van de camping en het boekingssysteem dat ze gebruiken. Hier zijn enkele van de verschillende aanbieders en hoe je bij hen kunt reserveren:

  • KOA (Kampgrounds of America) is een van de meest bekende ketens van commerciële campings in Noord-Amerika. Reserveringen kunnen worden gemaakt door naar KOA.com te gaan en de camping te selecteren waar je wilt verblijven, of door rechtstreeks (telefonisch) contact op te nemen met de camping. Contactgegevens voor elke camping staan online in de KOA Directory.

Het is belangrijk om de juiste grootte van je camper te weten bij het reserveren van een kampeerplek, zodat de campingbeheerders je een geschikte plek kunnen toewijzen die past bij de afmetingen van je voertuig. 

Tip:  Het type aanduiding zoals "C19" of "C25" bij campers geeft aan welk type voertuig het is en hoe lang het is. De "C" staat meestal voor "Class C" campers, die een van de meest populaire typen zijn, en de cijfers geven de lengte van het voertuig aan in voeten. Dus, bijvoorbeeld: "C19" betekent een Class C camper van 19 voet lang en "C25" betekent een Class C camper van 25 voet lang.

Tips voor campgrounds in de grote nationale parken:

Yosemite National Park

  • Upper Pines Campground: Met 238 standplaatsen is Upper Pines Campground het hele jaar door geopend. Gelegen in Yosemite National Park, biedt het een centrale locatie met uitzicht op El Capitan en Half Dome. Het is een van de populairste campings in het park vanwege de goede voorzieningen en de prachtige omgeving.

Grand Canyon National Park

  • Mather Campground: Gelegen in de South Rim van de Grand Canyon, biedt Mather Campground 327 standplaatsen. Het is de enige camping in Grand Canyon Village en ligt op slechts 2 minuten van de South Rim en 4 minuten van het Grand Canyon Visitor Center. Een uitstekende keuze voor je verblijf.

Yellowstone National Park

  • Madison Campground: Genoemd naar de Madison rivier, ligt Madison Campground dicht bij de wereldberoemde geiser, Old Faithful. Het biedt een uitstekende locatie voor vissen en wildlife spotten, met mogelijkheden om bizons te zien die langs je camper wandelen.

Zion National Park

  • Watchman Campground: Met meer dan 200 standplaatsen is Watchman Campground het hele jaar door open en ligt het op slechts een steenworp afstand van de zuidelijke ingang van Zion National Park. Een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het park.

Rocky Mountain National Park

  • Aspenglen Campground: Gelegen nabij de Fall River, is Aspenglen Campground perfect gelegen voor wandelaars. Het biedt een rustige plek om je camper te parkeren en van daaruit te gaan wandelen in de prachtige omgeving.

Joshua Tree National Park

  • Indian Cove Campground: Gelegen aan het einde van Indian Cove Road, biedt Indian Cove Campground 101 standplaatsen in een afgelegen gebied nabij Wonderland Rocks. Hoewel het niet veel voorzieningen heeft, is het een geweldige plek om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Joshua Tree National Park.
Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast