Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord [email protected]
Blogs

Top 3 reisbestemmingen voor wintersport in de USA & Canada

Op zoek naar de mooiste reisbestemmingen voor wintersport in de VS en Canada? Hier zijn onze top 3!

1. Lake Tahoe

Skiën en snowboarden is vooral in Lake Tahoe een unieke ervaring! Met veel zonneschijn, geen massatoerisme en geen overvolle liften biedt deze plek je een skivakantie in een adembenemend mooie omgeving. Bezoek Lake Tahoe in het prachtige Californië aan de grens met Nevada en overtuig jezelf! Deze plek schittert met zijn zeven top-skigebieden rondom het meer. Heavenly is naast het Squaw Valley het grootste skigebied bij Lake Tahoe. De naam belooft niet alleen een hemelse afdaling: vanaf meer dan 3000 meter hoogte kun je kiezen uit 85 afdalingen. Dit gebied is ook indrukwekkend vanwege zijn uitzonderlijke geografische ligging, want aan de ene kant van de hellingen ligt het grootste alpiene meer van Noord-Amerika, aan de andere kant de woestijn van Nevada.

Winter in Lake Tahoe

Winter in Lake Tahoe


2. Banff

Banff wordt beschouwd als een van de mooiste skigebieden in Amerika en Canada en ligt op ongeveer twee uur rijden van Calgary. Dit skigebied is perfect om te skiën en snowboarden. In Banff National Park worden je drie skigebieden aangeboden die zich uitstrekken over Banff Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise. Mount Norquay ligt in de buurt van het stadscentrum van Banff en beschikt over 60 verschillende routes. De langste route is meer dan een kilometer lang. Sunshine Village is een skigebied dat uit drie verschillende bergen bestaat en zeer divers is. De Goat's Eye Mountain is bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen met kinderen en biedt veel mogelijkheden voor winterspelen, terwijl je op de Lookout Mountain opwindende skipistes hebt om te skiën. Lake Louise ligt iets verder van Banff, maar biedt ook meer dan 17 km² verschillende skipistes.

Winter in Banff

Winter in Banff


3. Whistler

Whistler ligt op nog geen drie uur rijden van Vancouver en bestaat uit slechts twee hoge bergen, Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. Het hele gebied beschikt over meer dan 200 pistes, van beginners tot professionals. Het skiseizoen begint normaal gesproken half november en duurt tot ongeveer half april, met een gemiddelde jaarlijkse sneeuwval van meer dan negen meter!

Winter in Whistler

Winter in Whistler


Reizen naar deze bestemmingen: 

Wintersport Lake Tahoe

Great Parks of the West

Western Canadian Luxury

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast