Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord [email protected]
Blogs

Top 10 activiteiten in West Canada

Plan je een reis naar Canada of heb je zelfs al geboekt? Maar wat doe je daar dan de hele dag? De vakantie moet tenslotte iets heel bijzonders worden en je wilt met buitengewone herinneringen naar huis terugkeren. De meeste mensen trekken tijdens hun eerste reis naar Canada naar het westen van het land. Je zult natuurlijk ook zonder extra uitstapjes kunnen genieten van de adembenemende natuur en de levendige steden kunnen verkennen, maar de een of andere buitenactiviteit maakt de vakantie-ervaring helemaal af. De volgende lijst biedt enkele ideeën en verhoogt de voorpret.

Beren spotten

Het zien van beren in hun natuurlijke omgeving staat bij veel mensen op de bucketlist. Het is absoluut een buitengewone ervaring, vooral wanneer je onverwacht beren langs de weg tegenkomt. Dit gebeurt echter minder vaak in de zomermaanden. Wees toch voorzichtig tijdens het autorijden! Specifieke "Bearwatching"-tours, die gewoonlijk vanaf het water plaatsvinden, bieden een veel grotere kans om deze harige dieren van dichtbij te observeren. In het westen van Canada leven zowel grote grizzlyberen als zwarte beren. Een unieke belevenis is het om in de herfst grizzlyberen te zien vissen tijdens de zalmtrek.

Wandelen

Wandelen, oftewel "hiking", is bijna overal mogelijk en aan te raden. Of je nu in een van de vele Provincial Parks of in de nationale parken van het westen wandelt – de paden zijn altijd goed gemarkeerd en geschikt voor elk fitnessniveau. Haal bij het Visitor Center een parkplan met een "trail map" om een overzicht te krijgen van de verschillende wandelroutes en om te beslissen welke route het beste bij jullie past. Prachtige uitzichten, een hemelse rust en ongerepte natuur vind je vaak zodra je enkele kilometers van de parkeerplaatsen verwijderd bent.

Walvissen spotten

Het observeren van de enorme zeezoogdieren in het echt is ook erg gewild! Net zoals bij de berentours heb je een beetje geluk nodig om de dieren in volle glorie te kunnen bewonderen. Wie een gevoelige maag heeft, kan beter deelnemen aan een tour in rustige wateren, bijvoorbeeld vanaf Campbell River/Vancouver Island. De boottochten vertrekken meestal vanuit Vancouver, Campbell River, Victoria, Ucluelet, Tofino of Telegraph Cove.

Ziplining

Zoek je een speciale kick en adrenalinestoot? Waag je dan bijvoorbeeld in Whistler aan de 2 km lange zipline! Een prachtig uitzicht is gegarandeerd, en wie dit eenmaal heeft meegemaakt, zal snel op zoek gaan naar een nieuwe mogelijkheid om deze ervaring te herhalen. Durf het aan en heb plezier!

Raften

Heb je ooit met een raft door stroomversnellingen gepeddeld en pure vreugde gevoeld? Probeer het eens! Het is in ieder geval leuk en zorgt voor verkoeling op warme zomerdagen! Golden in British Columbia staat bekend als het mekka voor raftingtochten, maar je kunt dergelijke tochten ook op andere plaatsen boeken, bijvoorbeeld in Canmore/Banff.

Fotografie

Word je hart sneller bij het zien van prachtige foto’s? Of je nu een enthousiaste hobbyfotograaf of een professionele fotograaf bent: Canada biedt eindeloos veel geweldige motieven en de zonsopgangen en -ondergangen zijn de moeite waard om vroeg voor op te staan of langer voor wakker te blijven. In Vancouver kun je speciale "Photowalks" boeken, maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje op pad gaan en prachtige herinneringen vastleggen. Blijf daarbij wel op de paden en stoor de dieren niet tijdens het fotograferen.

Watervliegtuig

Kom terug van je vakantie en vertel je vrienden enthousiast over je eerste vlucht met een watervliegtuig, de landing op het water en het adembenemende uitzicht! Of het nu wordt gebruikt als noodzakelijk transportmiddel naar een afgelegen lodge of puur als sightseeingtour wordt geboekt – een vlucht met een watervliegtuig is uniek en zal niet snel worden vergeten.

Quad rijden

Wie tijdens het sightseeën en bewonderen van de natuurschoonheid wat meer actie zoekt, is bij een quad/ATV- of RZR-tour aan het juiste adres. Het gaat over stok en steen en de adrenalinekick is gegarandeerd. Dergelijke offroadtours zijn bijvoorbeeld in Whistler te boeken, om de fantastische bergwereld te verkennen.

Paardrijden

Je een keer als een echte cowboy voelen, is een kinderdroom van velen. Vervul hem in Canada! De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. In het westen zijn er veel zogenaamde "Guest Ranches" of "Dude Ranches", waar je uitgebreid tijd op het paard kunt doorbrengen in de vrije natuur. Sommige bieden zelfs aan om in het voorjaar te helpen bij het brandmerken van jonge kalveren of bij de "Roundup" in de herfst. Vaak is er ook de mogelijkheid om als daggast deel te nemen aan een rit, waarbij rekening wordt gehouden met je rijervaring. Zwaai je goed beschermd in het comfortabele westernzadel en geniet van het uitzicht op bergen, een uitgestrekt plateau of rijd langs een schilderachtig meer.

Kajakken

Kajakken – de volkssport bij uitstek. In Canada zijn er ontelbare wateren en bij veel meren kunnen kajaks of roeiboten worden gehuurd. Lokale bewoners brengen ook graag hun eigen boten mee op de auto, om zo rustig van de uitgestrektheid en stilte te genieten. Het andere perspectief op al bekende hoogtepunten van het westen maakt deze nog spannender. Vaak hebben de gletsjermeren verschillende blauwtinten, wat prachtige foto’s oplevert! Ook meerdaagse kanotochten zijn mogelijk, bijvoorbeeld in het Bowron Lake Provincial Park.

Extra tip: Winter

Durf Canada ook in de winter te bezoeken, zelfs als je geen enthousiaste skiër of snowboarder bent! Hondensledetochten, arresleetochten door de sneeuw, schaatsen op bekende meren, sneeuwschoenwandelen of prachtige winterwandelingen door een besneeuwd landschap en verlaten "schauplätze" wachten op jullie!

Reizen naar west Canada:

Surprising Western Canada

Western Canadian Highlights - 2 weken

The Canadian

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast