Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Blogs

Ontdek de Cultuur van Mexico met Kinderen: Tips en Activiteiten

Mexico is een land vol kleur, muziek, geschiedenis en smaakvolle gerechten. Het is een fantastische bestemming voor gezinnen die de rijke cultuur willen ontdekken. Of je nu op zoek bent naar avontuur, educatieve activiteiten of gewoon plezier, Mexico heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele tips en activiteiten om de cultuur van Mexico met kinderen te verkennen.

Bezoek Historische Ruïnes

Chichén Itzá (Yucatan)

Begin je reis met een bezoek aan Chichén Itzá, een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Deze oude Maya-stad biedt fascinerende piramides en tempels die zowel volwassenen als kinderen zullen imponeren. Vergeet niet om een gids te boeken die verhalen kan vertellen over de Maya-geschiedenis en hun rituelen, wat het bezoek nog interessanter maakt voor jonge avonturiers.

Historische Ruïnes van Tulum (Tulum)

Tulum combineert geschiedenis met strandplezier. Deze ruïnes liggen aan de Caribische kust, waardoor je na een educatieve ochtend een verfrissende duik in de zee kunt nemen. Het is een perfecte mix van leren en ontspannen.

Tulum


Verken Lokale Markten

Mercado de San Juan (Mexico-Stad)

Markten zijn de hartslag van de Mexicaanse cultuur. Bezoek Mercado de San Juan om een breed scala aan lokale producten, ambachten en gerechten te ontdekken. Kinderen zullen genieten van het zien (en proeven) van exotisch fruit, kleurrijke snoepjes en handgemaakte souvenirs. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur op te snuiven en een praatje te maken met de vriendelijke verkopers.

Mercado de San Juan


Culturele Festivals

Guelaguetza (Oaxaca)

Dit is een van de belangrijkste culturele evenementen in Mexico, dat elke zomer plaatsvindt. Het festival viert de inheemse culturen van Oaxaca met dans, muziek en traditionele kleding. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de levendige optochten en de prachtige kostuums.

Día de los Muertos

Als je de kans hebt om in november naar Mexico te reizen, mis dan het Día de los Muertos (Dag van de Doden) festival niet. Dit kleurrijke en feestelijke evenement biedt optochten, traditionele altaren, en gezinsvriendelijke activiteiten zoals gezicht schilderen en het maken van suikerschedels. Het is een prachtige manier om meer te leren over de Mexicaanse tradities en om te zien hoe men het leven viert.

Día de los Muertos


Proef de Mexicaanse Keuken

Taco Workshops

Leer samen met je kinderen hoe je authentieke Mexicaanse taco's maakt. Er zijn veel kookscholen die workshops aanbieden waar je de kunst van het maken van tortilla's, het bereiden van heerlijke vullingen en het perfect op smaak brengen van salsa kunt leren. Het is een leuke en smakelijke activiteit voor het hele gezin.

Het Choco-Story Museum (Cozumel)

Bezoek een chocolademuseum, zoals het Choco-Story Museum in Cozumel, waar ze je leren over de geschiedenis van chocolade in Mexico, van de oude Maya’s tot de hedendaagse chocolatiers. Vaak zijn er interactieve demonstraties en proeverijen inbegrepen.

Taco workshop


Educatieve Centra en Musea

Papalote Children's Museum (Mexico-Stad)

Dit kindvriendelijke museum biedt interactieve tentoonstellingen over wetenschap, kunst en technologie. Het is een geweldige plek voor kinderen om te leren door te spelen en te ontdekken.

Museo Frida Kahlo (Mexico-Stad)

Het Frida Kahlo Museum, ook wel het Blauwe Huis genoemd, is een interessante stop voor oudere kinderen die geïnteresseerd zijn in kunst en geschiedenis. Ze kunnen leren over het leven en werk van een van Mexico's beroemdste kunstenaars.

Museo Frida Kahlo


Conclusie

Mexico is een schatkist van culturele ervaringen die perfect zijn voor gezinnen. Van het verkennen van oude ruïnes en levendige markten tot het genieten van traditionele gerechten en festivals, er is voor elk wat wils. Door deel te nemen aan deze activiteiten kunnen kinderen niet alleen plezier hebben, maar ook waardevolle inzichten krijgen in de rijke en diverse cultuur van Mexico. Pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke gezinsavontuur in dit prachtige land!

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast