Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Blogs

Shoppen in New York City

Naast de vele bezienswaardigheden in New York, zoals Times Square, Empire State Building, Madison Square Garden, Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld is shoppen in New York een must. Er zijn talloze mogelijkheden om te shoppen en de winkels in New York zijn toegankelijk voor elk budget!

Shoppen in Soho

Leuke en frisse winkels in Soho NYC. Juist in Soho vindt je dingen die je nergens anders tegenkomt. De boetiekjes zijn veelal uniek en maken geen onderdeel uit van ketens. Winkeltjes met namen als 'Rosebud' en 'Uniqlo', maar ook trendy designers als Stella McCartney, Ted Baker, Bogner en Moncler kom je tegen in Soho.


Shopping Downtown New York

Ook een trip naar het WTC en het financial district is er één die goed te combineren is met shoppen. Hier vinden we namelijk:

Century 21 (Manhattan)

Normaliter zijn er geen of weinig outlets te vinden in de grote steden. Century 21 is dan ook een aangename verrassing, het ligt vlakbij het One World Trade Center. Designerkleding is met kortingen tot wel 70% verkrijgbaar en er zijn grote namen te vinden als: Dolce & Gabanna, Calvin Klein, Micheal Kors en nog vele andere merken.

De outletstore van Century21 is prima bereikbaar via de metro in New York.


Upper East Side New York

Hier treffen we de meest traditionele shopping hot spots van New York. In de Upper East Side ligt het wereldberoemde 5th avenue, maar ook Third Avenue biedt een aantal fantastische warenhuizen als Bloomingdale's.

Bloomingdale's

Bloomingdale's is een van de bekendste warenhuizen van de hele wereld. Deze winkel verkoopt echt alles wat je je maar kunt voorstellen. Door de populariteit kan het hier wel enorm druk zijn, hou daar dus rekening mee voordat je een bezoek brengt aan dit ontzettend grote warenhuis.

5th Avenue

De meeste upscale kledingwinkels vinden we aan 5th Avenue. Het zijn niet alleen de duurste winkels van de stad, maar ook is dit een van de plekken waar voornamelijk de rijke New Yorkers winkelen. Je vind hier winkels van merken als: Louis Vuitton, Rolex, Dolce & Gabbana, Prada, Armani, Versace, Cartier en Gucci. Verder zijn er ook minder exclusieve merken te vinden als: Tommy Hilfiger, Micheal Kors, Victoria's Secret en Guess.


Shoppen bij Woodbury Common Factory Outlet

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitstapje naar de "Woodbury Common Factory Outlet", dit ligt net buiten de stad. Er zijn hier meer dan 220 winkels gevestigd van zowel luxe- als betaalbare merken. Echt te veel om op te noemen! Ook hier vind je kortingen oplopend tot wel 65% van de reguliere verkoopprijzen. Een bezoekje aan deze outlet is met name geschikt voor een dagtrip omdat je er veel restaurants en andere eetgelegenheden tegen komt.

Het "Woodburry Common Factroy Outlet" is met de bus bereikbaar vanaf NYC, maar er zijn ook tickets te boeken voor een trip naar deze outlet. De tickets kosten €40 per persoon, en zijn via Exit Reizen te boeken. 


Leuke, unieke winkels in New York City

Vanzelfsprekend zijn er in New York tal van unieke en fascinerende winkels en etalages te vinden. Een klein aantal springt er alsnog bovenuit, en laten wij graag aan je zien. Een bezoekje aan deze winkels is dan ook zeker de moeite waard!

Apple Store (New York)

De Apple Store op 767 Fifth Avenue blijft een must-visit vanwege het iconische glazen ontwerp. Maar als je op zoek bent naar iets nieuws, zou je de Apple Store op het World Trade Center kunnen bezoeken. Het is een indrukwekkend gebouw met een panoramisch uitzicht op de stad.

Everlane (Williamsburg)

 Deze winkel, gelegen in Williamsburg, staat bekend om zijn ethisch geproduceerde kleding en transparante prijzen. Het is een geweldige plek om tijdloze basics te vinden met een moderne twist.

Samsung 837 (Meatpacking District)

Samsung heeft zijn fysieke winkels verplaatst naar ervaringscentra. Bezoek Samsung 837 in de Meatpacking District voor interactieve installaties, evenementen en de nieuwste technologieën.


Dover Street Market (Murray Hill)

Dit is een avant-gardistisch warenhuis in de wijk Murray Hill, waar je een mix vindt van high-end mode, streetwear en kunst. Elk bezoek aan Dover Street Market is een unieke ervaring vanwege de constant wisselende inrichting en de diverse merken die ze aanbieden.

FAO Schwarz (Rockefeller Plaza)

De iconische speelgoedwinkel is onlangs heropend op Rockefeller Plaza. Het biedt een magische winkelervaring met levensgrote speelgoedpiano's, interactieve speelruimtes en een brede selectie aan speelgoed en geschenken.

LEGO Store (Flatiron District)

Gelegen in het Flatiron District, is de LEGO Store een fantastische bestemming voor kinderen (en volwassenen) die van bouwen houden. Er zijn interactieve displays, bouwstations en een enorme selectie LEGO-sets om uit te kiezen.

Everlane (Williamsburg)

 Deze winkel, gelegen in Williamsburg, staat bekend om zijn ethisch geproduceerde kleding en transparante prijzen. Het is een geweldige plek om tijdloze basics te vinden met een moderne twist.


Shoppen zonder Tax

Goed om te weten: Er geldt een Sales Tax (btw) vrijstelling voor kleding en schoeisel met een prijskaartje onder de US$ 110. Producten die boven deze prijscategorie behoren worden volgens de Sales Tax (8.875%) en New york City tax (4%) belast. De prijskaartjes in de winkels geven meestal geen inclusief prijs aan, deze wordt vaak pas aan de kassa bij de prijs opgeteld.

In de Verenigde Staten krijg je bij vertrek niet de mogelijkheid om betaalde belasting terug te vragen als toerist. Verder is het nuttig om te weten dat er een maximum aan producten (of de waarde hiervan) is dat je mag invoeren.


Een kleine greep uit ons aanbod

New York is een een ideale bestemming om te combineren met andere toeristentrekkers in Amerika:

Citytrip New York

New York & Las Vegas

New York & Hawaii

Neem gerust een kijkje op onze reispagina's én onze reisspecialisten staan iedere dag voor je klaar om jou een persoonlijk reisvoorstel voor te leggen.

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast