Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Blogs

Top 5 Nationale Parken Amerika

Nationale Parken aan de westkust van Amerika zijn welbekend, zoals de beroemde Grand Canyon en Yosemite. Maar wist je dat er aan de oostkust van de VS ook prachtige parken te vinden zijn? Hier is onze top 5 parken in Oost-Amerika en West-Amerika.

Top 5 Parken in Oost-Amerika

Acadia National Park (Maine)
Acadia National Park is beroemd om zijn ruige kustlijnen, bossen en de hoogste berg aan de oostkust, Cadillac Mountain. Het park biedt schilderachtige uitzichten, diverse wandelpaden en mogelijkheden voor kamperen en vogels kijken.

  • Cadillac Mountain: De hoogste berg aan de oostkust van de VS met adembenemende uitzichten, vooral bij zonsopgang.
  • Jordan Pond: Een serene plek voor een wandeling of picknick, met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.
  • Sand Beach: Een klein maar mooi strand met koel, helder water, ideaal voor een verfrissende duik

Adirondack Park (New York)
Adirondack Park is een uitgestrekt gebied met bergen, meren en bossen, ideaal voor wandelen, kamperen en watersporten. Het park is groter dan Yellowstone, Everglades, Glacier en Grand Canyon National Parks samen.

  • High Peaks Region: Thuisbasis van de hoogste bergen in de Adirondacks, populair voor uitdagende hikes.
  • Lake Placid: Een pittoresk meer dat bekend staat om zijn mogelijkheden voor watersport en het organiseren van de Olympische Winterspelen.
  • Saranac Lake: Een charmant dorpje met toegang tot verschillende meren en outdoor activiteiten.


Great Smoky Mountains National Park (Tennessee en North Carolina)

Great Smoky Mountains National Park is het meest bezochte nationale park in de VS, beroemd om zijn mistige bergen en diverse flora en fauna. Het park biedt talloze wandelpaden, historische gebouwen en watervallen.

  • Clingmans Dome: De hoogste top in het park met een observatietoren die een 360-graden uitzicht biedt.
  • Cades Cove: Een weelderige vallei met een rijke geschiedenis en een overvloed aan wilde dieren.
  • Roaring Fork Motor Nature Trail: Een schilderachtige autoroute langs watervallen en oude bosgebieden

Shenandoah National Park (Virginia)
Shenandoah National Park biedt adembenemende uitzichten, watervallen en de beroemde Skyline Drive, een 169 km lange weg die door het park slingert. Het park is een paradijs voor wandelaars, met meer dan 800 km aan paden.

  • Skyline Drive: Een schilderachtige route met tal van uitkijkpunten over de Blue Ridge Mountains.
  • Old Rag Mountain: Een uitdagende maar populaire hike met spectaculaire uitzichten.
  • Dark Hollow Falls: Een korte wandeling naar een van de mooiste watervallen van het park.


Everglades National Park (Florida)
Everglades National Park is een uniek ecosysteem met moerassen, mangroven en een rijke verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder alligators en zeldzame vogels. Het park biedt mogelijkheden voor airboat tours, kajakken en wandelen.

  • Anhinga Trail: Een korte, gemakkelijke wandeling waar je een verscheidenheid aan dieren in het wild kunt zien, inclusief alligators.
  • Shark Valley: Een gebied met een 24 km lange verharde weg voor fietsen en een observatietoren met uitzicht over de Everglades.
  • Flamingo Visitor Center: De toegangspoort tot het zuidelijke deel van het park, met mogelijkheden voor boottochten en kanoën.


Top 5 Parken in West-Amerika

Grand Canyon National Park (Arizona)
Met jaarlijks zo'n 6 miljoen bezoekers staat Grand Canyon National Park op nummer 2 qua bezoekersaantallen, maar qua naamsbekendheid staat het met stip op 1. De grootsheid van de Grand Canyon is vanuit ieder punt waar je staat indrukwekkend. Het park kent 20 uitkijkpunten die allemaal een bezoek waard zijn, maar wij willen er een paar uitlichten:

  • Mather Point: Vanaf hier kun je ongeveer een kwart van de hele Grand Canyon zien.
  • Yavapai Point: Dit punt heeft een prachtig panoramisch uitzicht waar je ook de diepte van de canyon kunt ervaren.
  • Pima Point: Misschien wel het rustigste uitkijkpunt van het park. Het is omringd door bos, maar hier heb je wel een mooi uitzicht over de Colorado River.



Zion National Park (Utah)
Zion National Park
ontvangt ongeveer 4,5 miljoen bezoekers per jaar en met een oppervlakte van net geen 600 vierkante kilometer is het het kleinste nationale park in deze lijst. Door het oppervlakte van dit park en de bezoekersaantallen is een groot deel alleen te bezoeken met de gratis shuttlebus die door het park rijdt. Een aantal punten die je zeker gezien moet hebben in het park:

  • Angels Landing: Houd je van hiken en een uitdaging? Dan is de hike naar Angels Landing een must tijdens je bezoek aan Zion National Park. Het vergt aardig wat uithoudingsvermogen en klauterwerk, maar vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Zion Canyon.
  • The Narrows: Hier kun je wandelen door het water en langs de steile rotswanden van Zion Canyon. Op dit punt is de kloof 600 meter diep en op sommige punten slechts 6 meter breed. Tip: Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen in het park, dus ga vroeg op pad. Is de parkeerplaats in het park vol, rijd dan door naar Springdale om daar de auto te parkeren en de gratis shuttlebus naar het park te nemen.

Yosemite National Park (Californië)
Yosemite National Park
wordt jaarlijks door 4 miljoen mensen bezocht en zit in bijna al onze rondreizen door West-Amerika. Het park biedt voor ieder wat wils: bergen, bossen, meren, watervallen en wildlife. Een aantal punten die je zeker moet bezoeken tijdens je bezoek aan dit park:

  • Tunnel View: Het uitzichtpunt van Yosemite waar je een fantastisch uitzicht hebt op El Capitan, Half Dome en Bridalveil Fall.
  • Glacier Point: Vanaf hier heb je uitzicht over Sentinel Dome en Half Dome.
  • Yosemite Falls: De bekendste waterval van Yosemite National Park.


Rocky Mountain National Park (Colorado)
Iets meer dan 4 miljoen mensen bezoeken jaarlijks Rocky Mountain National Park, waardoor dit park op plek 4 staat. Het is een veelzijdig park met besneeuwde bergtoppen, diepe dalen, groene bossen en meren. Een aantal punten die de moeite waard zijn om te bezoeken in het park:

  • Many Parks Curve: Vanaf dit uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht over de Trail Ridge Road, de bergen en de graslanden van Rocky Mountain National Park.
  • Bear Lake: Vanuit hier kun je diverse wandelingen maken, van korte wandelingen van nog geen kilometer tot een wandeling van 9 kilometer.
  • Farview Curve: Hier heb je uitzicht op de oorsprong van de Colorado River.


Joshua Tree National Park (Californië)
Dit park is beroemd om zijn unieke Joshua Trees en het prachtige woestijnlandschap. Joshua Tree ontvangt jaarlijks ongeveer 3 miljoen bezoekers en biedt een surrealistische omgeving waar de Mojave- en Colorado-woestijnen samenkomen. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Hidden Valley: Een populaire wandelroute door een schilderachtige rotsvallei.
  • Keys View: Een uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht over de Coachella Valley en de Salton Sea.
  • Skull Rock: Een rotsformatie in de vorm van een schedel, een leuk fotomoment en gemakkelijk bereikbaar vanaf de weg.

Zo bieden zowel de oost- als westkust van de VS een verscheidenheid aan prachtige nationale parken die zeker een bezoek waard zijn!

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast